Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Римо-католики, частково протестанти та вірмени 31 березня святкують Воскресіння Христове

Римо-католики зустрічають свято Воскресіння Христового, відвідуючи костели, де проводяться обряди благословіння води і вогню, запалюється великодня свічка. У храмах звучить гімн під назвою “Да возрадується!”, а потім читаються 12 пророцтв.

31 березня святкують Воскресіння Христове (Затік) також вірмени, а також частково українські протестанти, які дотримуються Григоріанського календаря.

Символ Пасхи — це також фарбовані яйця. Цей елемент свята об’єднує православних християн і католиків України. І в тих, і в інших за традицією яйця освячують у храмах.  

У Католицькій Церкві латинського обряду в ніч перед Христовим воскресінням відправляється богослужіння, зване «Пасхальним чуванням». Церква згадує цю святу ніч, в якій воскрес Христос-Господь, називаючи її «матір’ю усіх святих чувань».

Як і минулими роками, телеглядачі України матимуть можливість брати участь у Святій Месі, яку 31 березня транслюватимуть з Ватикану телеканали «Перший національний», «5 канал».

11:15 – 13:00 – транслюватиметься Свята Великодня Меса.

13:00 – 13:40 – Апостольське Благословення Святішого Отця для Рима і цілого світу «Urbi etOrbi».  

Вірмени на Пасху — Затик — печуть пасочки, готують крашанки, які освячують і в церкві, а потім змагаються, розбиваючи їх. Пасху у вірменів прийнято святкувати на природі, з різними цікавими забавами, танцями і піснями біля вогнищ. Обов'язковими стравами у цей день є плов, тушкована зелень та риба.

РІСУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ