Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Римо-католицька парафія запрошує на святкування Різдва

У неділю, 24 грудня, о 21.00 римо-католицька парафія св. Йоана Павла ІІ запрошує усіх на відкрите святкування Різдва за григоріанським календарем. Святкування відбудеться у приміщенні Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35а). Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Захід, званий «Римським Різдвом», відбувається вже сьомий раз. Цьогорічна назва «Святкуймо двічі. Частина 1: Католицьке Різдво» вказує на факт, що у Львові традиційно визначається Різдво за двома календарями. «Римське Різдво» – це святкування відкрите для всіх.

Ми прагнемо пережити його як удома: вноситься вифлеємське світло, встановлюємо фігурки у вертепі, читаючи всі разом віршовані молитви, ділимось різдвяним хлібом, колядуємо. Опівночі буде Служба – так звана «Пастирка». Це буде домашній святвечір, але у великому колі людей. Учасники зможуть опісля й у своїх домівках застосувати деякі елементи святкування. Хочемо у широкому колі наших друзів пережити Різдво так, як ми святкуємо його вдома, і поділитися цим скарбом з іншими», - розповів о. Григорій Драус, настоятель храму св. Йоана Павла ІІ у Львові.

Святкування розпочнеться 24 грудня о 21.00 год. Ділячись Різдвяним хлібом («оплатком»), складатимуть один одному найщиріші побажання. З Вифлеєму буде принесений святий вогонь. Також, співаючи колядки, учасники зможуть власноруч виготовити різдвяні прикраси.

Традиційна Різдвяна урочиста Меса – «Пастирка» – розпочнеться опівночі. Після Служби спеціальними автобусами буде можна повернутись до дому.

«Особливістю святкування Різдва у Львові є участь студентів з африканських країн, які навчаються у Львові. Вони будуть ділитися власними національними різдвяними традиціями. Запрошуємо всіх розділити з нами радість різдвяних свят, яка єднає усіх людей доброї волі в цілому світі. Парафія св. Йоана Павла ІІ має каплицю на вул. Стрийській, 6 у Сокільниках, але Святвечір і Пастирку проводить традиційно в УКУ. В каплиці відбудуться служби 25 грудня (о 9.00 і 12.00 год.).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ