Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ринок праці Львівщини: на одну вакансію 3 претенденти

Упродовж січня-травня поточного року комплекс соціальних послуг отримали 33, 2 тис. мешканців області, котрі звернулися за допомогою у пошуку роботи до центрів зайнятості Львівщини, а це – на 8 тис. менше минулорічного показника. Натомість на 9,8 тис. одиниць збільшилося число задекларованих працедавцями вакансій. Загалом служба зайнятості пропонувала своїм клієнтам 32,7 тис. вільних робочих місць, повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

«За п’ять місяців ц. р. нам вдалося працевлаштувати 23,9 тис. осіб, що на 4,8 тис. більше ніж в аналогічному періоді торік, – зазначила в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. – Понад третину з них (8,2 тис.) становили безробітні, а решта осіб були забезпечені місцем праці до набуття статусу безробітного. Завдяки механізму компенсації працедавцям витрат зі сплати єдиного соціального внеску до трудової діяльності повернулися 692 безробітних, ще 80 – започаткували власну справу, отримавши стартовий капітал у вигляді одноразової виплати допомоги з безробіття».

Професійним навчанням, перенавчанням і підвищенням кваліфікації охоплено 5,6 тис. краян, з котрих 85,7% вже поповнили трудові колективи. Програмою ваучеризації, що діє для підтримання конкурентоспроможності працівників на ринку праці, скористалися 6 осіб віком понад 45 років.

Станом на 1 червня 2017 року на Львівщині в середньому на одне вільне робоче місце претендували 3 особи (торік було 9). У міськрайцентрах зайнятості нараховувалося 16,4 тис. безробітних, а база вакансій складалася з 5,2 тис. пропозицій роботи.

Як повідомила О. Іванчук, в області реалізовується пілотний проект щодо залучення до роботи членів малозабезпечених родин і вимушено переміщених осіб. Експеримент передбачає не тільки працевлаштування як на постійній, так і тимчасовій основі тих, хто перебуває у стані бідності, але й підтримку їхніх підприємницьких ініціатив. Майбутнім бізнесменам надаватиметься поворотна безвідсоткова фінансова допомога для закупівлі обладнання та витратних матеріалів для організації власної справи, максимальний розмір якої становить майже 64 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ