Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ринок праці в травні: підсумки місяця

Весна – пора, коли починаються активні роботи у сфері сільського господарства, туризму та сезонної роботи. У порівнянні з першими місяцями весни у травні на сайті Міжнародного кадрового порталу hh.ua кількість вакансій зменшилась на 2%, а кількість резюме - на 4%.

Водночас зниження активності роботодавців та пошукачів не позначилося на рівні конкуренції. В останній місяць весни показник hh.Індекс (співвідношення кількості резюме і кількості вакансій) залишився на тому самому рівні і становить 3.1. Це означає, що на одну вакантну посаду, як і раніше, претендує три пошукачі.

Наприкінці весни спостерігається зменшення кількості вакансій та резюме у порівнянні з квітнем та березнем. Така динаміка передусім пов’язана з тим, що штат працівників для роботи на полях уже набрано і більшість курортних об’єктів розпочали свою роботу. Різкий спад попиту та пропозицій не призвів до зниження показників hh.Індекс у порівнянні з квітнем, однак у порівнянні з березнем спостерігаємо певне зменшення конкуренції – з 3,3 до 3,1.

Найбільший приріст вакансій спостерігається у сфері логістики, а також у сфері індустрії краси та спорту. Зменшилась кількість пропозицій для топ-менеджерів.

Зросла активність роботодавців у Миколаївській, Харківській, Чернівецькій та Вінницькій областях. Менше вакансій у порівнянні з квітнем було розміщено у Кіровоградській, Львівській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

У травні активізувалися пошукачі в сфері видобутку сировини, науки та освіти. Спад активності пошукачів простежується у сфері автомобільного бізнесу, банків та інвестицій, а також у сфері закупок. Знизився попит і у сфері будівництва та нерухомості, серед студентів та молодих спеціалістів без досвіду роботи.

У регіональному зрізі за приростом резюме позицію лідера у травні займає Херсонська область. У порівнянні з минулим місяцем знизилася кількість претендентів на ринку праці в Івано-Франківській, Полтавській та Тернопільській областях.

Конкуренція

До ТОП-5 проф.сфер із найвищою конкуренцією належать топ-менеджери, працівники сфери видобутку сировини, юристи, студенти та працівники мас-медіа. У зв’язку зі збільшенням кількості резюме серед студентів та працівників мас-медіа конкуренція серед них стала вищою.

Певні зміни торкнулися ТОП-5 проф.сфер із найнижчою конкуренцією. Як і раніше, добре затребувані працівники серед робочого персоналу та страхування. Також не відчували труднощів із пошуком роботи працівники сфери будівництва та нерухомості, туризму, а також інсталяції та сервісу. 

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій та резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua у травні 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ