Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі - Яценюку: Пора переходити до справи або хоча б не заважати іншим

Пора переходити до справи або хоча б не заважати іншим. Таку пораду дав голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі у відповідь на заяви Арсенія Яценюка, якими той спростував твердження Саакашвілі про вплив олігархів на уряд. Сьогодні Міхеїл Саакашвілі опублікував свою відповідь голові Кабміну.

Саакашвілі запропонував не говорити образами, а аргументувати думку за допомогою фактів.

"Перше, що стосується митниці, через всі ці інтриги, маніпуляції у Києві, в Одеській митниці скарбниця недоотримала 400 млн грн на місяць, за 2 місяці – це майже 800 млн. За 800 млн ми могли вже майже повністю закінчити дорогу Одеса - Рені – дуже важливу для України і для Одещини", - заявив голова ОДА.

Другим пунктом Саакашвілі звинуватив уряд в тому, що за місяці при владі не були скорочені пакети документів та дозволів, які необхідно отримати для втілення тих чи інших починань.

"І третє, коли ми говоримо про вплив олігархів на уряд. За останній рік діяльності цього уряду і прем'єр-міністра збиток, завданий державними підприємствами України, обчислюється у понад 100 млрд грн. Ці держпідприємства реально приносять дохід, але вони приносять дохід олігархам. Через те вони приносять збиток українцям. Їх змушені субсидувати зі своїх пенсій люди, бюджетники, вчителі і т. д.", - додав він.

Саакашвілі заявляє, що перелічені факти доводять вплив олігархів на уряд.

"Так що пора уряду перейти від того, щоб когось обзивати, до того, щоб виправляти ось ці справи, або дати можливість іншим, хто хоче справу робити, і їм не заважати хоч в тих справах, які вони хочуть досягти для наших громадян", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк відповів на критику Саакашвілі, озвучену на одному з телеканалів. У своїй заяві глава уряду сказав: "Тим більше негоже колишньому президенту вдаватися до брехливих звинувачень", і порадив Саакашвілі сконцентруватися на роботі, пообіцявши свою повну підтримку.

Раніше Саакашвілі в ефірі одного з телеканалів звинуватив уряд України в тому, що він знаходиться під контролем олігархів.

За його словами, Яценюк відмовився розглянути доповідь щодо вартості авіаперельотів та діяльності глави Державіаслужби Дениса Антонюка, який, як стало відомо сьогодні, звільнений.

Після цього на сайті президента України Петра Порошенка з'явилося відразу кілька електронних петицій з вимогою призначити главу Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі прем'єр-міністром України замість Арсенія Яценюка. Саакашвілі у відповідь на це заявив, що не уявляє себе на посаді прем'єр-міністра України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ