Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі бракує 30 голосів, щоб стати прем’єром, – Добродомов

«Я не в захваті, що в нас дуже багато призначено іноземців, але бачу сьогодні лише одну персону, яка здатна виконати функцію кризового менеджера, яка має величезний досвід і результат своєї роботи. Я бачу в цій ролі Саакашвілі», – сказав у коментарі Гал-інфо народний депутат міжфракційного об’єднання «Народний контроль» Дмитро Добродомов.

За словами депутата, він був шокований, побачивши сім кандидатур на посади міністрів, які, як стверджує Сергій Лещенко, були висунені БПП 1 лютого. 

«Коли я побачив ці пропозиції, я, м’яко кажучи, був шокований. На жаль, цими діями БПП штовхає Раду на перевибори. Це якийсь останній зойк коаліції в цьому парламенті. Люди, яких пропонує БПП, висунені не за професійними ознаками. Вони не зможуть проводити реформи. Це просто результат звичних для цього парламенту домовленостей», – зазначив народний депутат.

Він додав, що група «Народний контроль» категорично відкидає не лише ці прізвища, але також послідовно виступає за відставку прем’єр-міністра.

«Наразі чекаємо на звіт голови уряду, а тоді будемо вирішувати, приймати чи не приймати цей звіт. Прогнозую, що звіт не буде позитивно проголосований. І після цього нормальний європейський міністр мав би подати в відставку. Більше того, за того рівня недовіри, що спостерігається щодо уряду як в стінах парламенту, так і в населення, прем’єр-міністр мав би сам ініціювати голосування за вотум довіри до себе й написати заяву на звільнення. А заразом – й явку з повинною в генпрокуратуру, де відповісти за всі корупційні схеми, що діяли протягом двох років його головування в уряді», – сказав Дмитро Добродомов.

Народний депутат висловив переконання, що шантаж «Народного фронту» перевиборами обернеться поразкою саме для депутатів цієї фракції.

«На відставку Яценюка голосів вистачає, а от щодо призначення нового голови уряду йдуть політичні торги, до яких я ставлюся вкрай негативно. «Народний фронт» має зрозуміти, що їхній лідер, що довів рейтинг партії до нуля, повинен піти. Бо якщо вони шантажують коаліцію перевиборами, то мають збагнути, що 90% з них більше ніколи не потраплять в парламент», – наголосив Дмитро Добродомов.

Він висловив думку, що Яценюка на посаді має замінити Михеїл Саакашвілі.

«Нам потрібен професійний керівник уряду, здатний виконувати політичні реформи і протистояти корупційним схемам на держпідприємствах, в держзакупівлях тощо. Я не в захваті, що в нас дуже багато призначено іноземців, але сьогодні бачу лише одну персону, яка здатна виконати функцію кризового менеджера. Людину, яка має величезний досвід і результат роботи. Це Саакашвілі. Єдина людина, яка здатна побороти олігархат як основу корупції», – сказав він.

При цьому політик уточнив, що, за його суб’єктивними підрахунками, наразі голові Одеської ОДА та екс-президенту Грузії не вистачає 30 голосів, щоб бути обраним прем’єр-міністром.

«Думаю, що йому не вистачає десь 30 голосів. Це мій суб’єктивний підрахунок», – резюмував Дмитро Добродомов.

Розмову вів Сергій Стуканов 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ