Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі чекає кадрових змін на митниці - "тоді з'являться гроші на дороги"

Голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі вважає, що публічна політика - не піар, а часто єдиний спосіб домогтися позитивних змін в Україні. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Після тримісячних сперечань, учора (6 вересня - ред.), через два дні після того, як я був змушений про це сказати, за заявою прем'єр-міністра, уряд нарешті оголосив про зрівняння індикативних показників на різних митницях. Це дозволить суттєво обмежити корупційні потоки. Вже перемога! Незрозуміло, чому не можна було це зробити раніше, без моїх політичних кроків. Але ще раз було доведено, що публічна політика - це не піар, як хочуть це піднести противники реформ, а єдиний метод домогтися в Україні результату", - зазначив Саакашвілі.

На його думку, "зараз важливо змінити кадровий склад митниці, і у нас, як мінімум, з'являться гроші на дороги".

"Оскільки прем'єр-міністр визнав поточність існуючих схем, необхідно покарати усіх, хто крав за цими схемами гроші у народу всі ці місяці", - резюмував Саакашвілі.

Нагадаємо, 5 вересня Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 666-VIII, яким передбачається у порядку експерименту профінансувати реконструкцію однієї автодороги та ремонт іще чотирьох за рахунок 50% коштів, отриманих від перевиконання регіонами плану митних надходжень. Експертимент проводиться в Одеській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях.

Відтак реконструкція або поточний ремонт п'яти автомобільних доріг загального користування державного значення будуть фінансуватися «за рахунок 50 відсотків суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів на територіях зазначених областей».

Як повідомляв Укрінформ, раніше Саакашвілі заявив, що 800 мільйонів гривень за рахунок 50% коштів, отриманих від перевиконання плану митних надходжень Одеською митницею,  вистачило б для реконструкції автодороги "Одеса-Рені", що веде на Бухарест. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ