Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі: Нацгвардія не мала охороняти Раду

На думку очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, в Україні "параліч" державних інституцій.

Про таке він сказав 3 вересня у програмі "Погляд" на "5 каналі". На думку голови Одеської обласної держадміністрації, бійці Національної гвардії не повинні були охороняти порядок біля будівлі парламенту 31 серпня.

"Ті інститути, які мають забезпечувати нашу безпеку, не функціонують адекватно. В Україні немає жодного спецпризначення, що функціонує, для таких випадків. Коли шість людей озброєних у Мукачевому вийшли і сказали, що "ми не розійдемося", не знайшлося жодного спецпризначення, який би пішов і навів там лад", - зазначив він.

Очільник Одещини переконаний, що брак необхідних структур є "симптомом" кризи, у якій зараз перебуває країна.

"В Україні немає адекватних спецпризначенців для таких випадків. Звичайно, є спецпризначенці для інших випадків і вони дуже героїчні. Війна їх вимуштрувала, але вони не призначені для таких речей. Національна гвардія – це не той інститут, який мав стояти біля Ради", - додав Саакашвілі. 

Нагадаємо, вранці 31 серпня біля Верховної Ради зібралися активісти, вимагаючи не голосувати за зміни до Конституції України, які передбачають децентралізацію влади. Потім під Радою почалися сутички, в результаті яких загинуло три нацгвардійці, понад 140 осіб було травмовано. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ