Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Саакашвілі не виженуть з України і не заарештують, - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняє, що лідер партії «Рух нових сил», екс-глава Одеської обласної державної адміністрації, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі не буде видворений з України і не буде заарештований у зв'язку з інцидентом на пункті пропуску «Шегині» 10 вересня, - Громадське.

Про це Луценко сказав під час форуму YES в Києві.

«Я як генеральний прокурор чітко вам кажу: Саакашвілі не буде арештований у цій справі, Саакашвілі не може бути екстрадований з цієї країни, поки у нього є посвідка на постійне проживання або інші документи, які він подав», — сказав Луценко.

Разом з тим, генпрокурор додав: «Ті, хто його (Саакашвілі) переправляв через кордон, матимуть проблеми з кримінальною справою, але не будуть арештовані. Ті, хто бив українських прикордонників, матимуть справу з кримінальним провадженням і будуть заарештовані та повинні сидіти сім років, щоб всі політики запам'ятали - можна мітингувати, навіть треба, але не можна при цьому бити солдатів, які захищають український кордон!».

10 вересня Саакашвілі перетнув український кордон, коли натовп прихильників «заніс» його на українську сторону, прорвавши кордон правоохоронців. Наразі він перебуває у Львові.

У МВС заявили, що 11 поліцейських та 5 прикордонників постраждали у момент перетину кордону Саакашвілі. Пізніше стало відомо, що поліція затримала 5 людей через сутички у «Шегинях».

Президент Петро Порошенко заявив, що політик порушив закон на кордоні. 

ДПСУ заявила, що «замінувати» кордон могли прихильники політика.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ