Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі перерахував "головних корупціонерів" України

Втрати українського бюджету від дії корупційних схем становлять не менше як 5 мільярдів доларів. Про це 6 грудня під час виступу на конференції "Одеська Антикорупційна ініціатива" заявив глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі, повідомила головред УП Севгіль Мусаєва-Боровик.
Фото - 5 канал

За словами Саакашвілі, бюджет недоотримує близько $2,2 млрд внаслідок дії занижених тарифів на вантажні перевезення, основним вигодонабувачем при цьому є олігарх Рінат Ахметов.

"Ще 2,5 млрд доларів - борг Ігоря Коломойського перед державою по "Укрнафті" і "Приватбанку". Близько 700 млн  бюджет втрачає внаслідок дії схем близького соратника глави уряду Арсенія Яценюка - Миколи Мартиненка (ОПЗ, ОГХК, Енергоатом, СхідГЗК)", - заявив Саакашвілі.

Крім того, 240 млн становлять втрати "Укрспирту", бенефіціар - Андрій Іванчук.

"Втрати від реалізації контрафактного бензину становлять 250 млн доларів, втрати від корупції в "Центренерго", "Укргідро", "Укренерго" оцінюються в 200 мільйонів доларів", - додав глава ОДА.

"ЗТМК," Сумихімпром "і газові активи Фірташа - близько 500 мільйонів доларів", - зазначив він.

Разом з тим Саакашвілі не згадав прізвище представника президентської команди Ігоря Кононенка - першого заступника глави  фракції БПП, якого раніше також звинувачували у корупції.

При цьому на питання Саакашвілі "Хто має нести відповідальність за все це?" на екрані під час його презентації з'явилося зображення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Як відомо, раніше Саакашвілі заявив, що має намір озвучити корупційну схему, за якою з державних компаній щорічно крадуть 120 000 000 000 гривень.

Губернатор повідомив, що має намір розповісти про це на засіданні антикорупційного форуму в Одесі, а потім - у Верховній Раді із зазначенням імен і цифр.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ