Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі: позбавлення громадянства – це політичне рішення

Голова Одеської обласної держадміністрації Міхеїл Саакашвілі називає політичним рішення про позбавлення його грузинського громадянства.

«Те, що це політичне рішення, можна визначити за кількома причинами. По-перше, в Україні діє дворічний перехідний період, який передбачає українське законодавство для виходу з іншого громадянства. Про це грузинська влада добре знала. Тут є багато наших громадян, які працюють на різних посада і взяли громадянство України раніше за мене. І такого рішення щодо них немає», – сказав Саакашвілі в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, чинна грузинська влада «дуже боїться» його. «Вони бояться свободи слова, тому намагалися прикрити незалежний телеканал «Руставі-2». Вони хочуть не допустити мене до участі у виборах у жовтні наступного року. Хоча я і не заявляв, що хочу брати участь у цих виборах», – додав Саакашвілі.

Сьогодні стало відомо, що президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі позбавив грузинського громадянства колишнього президента Міхеїла Саакашвілі.

Напередодні міністерство юстиції Грузії рекомендувало Марґвелашвілі позбавити грузинського громадянства Саакашвілі.

Наприкінці жовтня Міністерство юстиції Грузії заявило, що починає процедуру позбавлення грузинського громадянства Саакашвілі, який став громадянином України. За словами голови грузинського Мін’юсту, офіційне повідомлення про те, що Саакашвілі отримав громадянство України, грузинська сторона отримала 23 жовтня.

Саакашвілі від травня працює на посаді голови Одеської обласної держадміністрації.

Згідно з українським законодавством, іноземець має протягом двох років припинити громадянство іншої держави, якщо хоче стати громадянином України.

Саакашвілі, який прийшов до влади у Грузії після Революції троянд у 2003 році, залишив країну в листопаді 2013 року, коли закінчився його президентський термін.

Уряд, який прийшов до влади, перемігши його партію на парламентських виборах 2012 року, звинуватив Саакашвілі у шахрайстві, зловживанні владою і організації нападу. Екс-президент Грузії всі звинувачення відкидає.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ