Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі спробує відновити громадянство через суд

Екс-президент Грузії, колишній глава Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі має намір повернутися в Україну.

"Нехай вони мені дадуть можливість безперешкодно приїхати в український суд - і я там буду відстоювати свої права, це дуже легко зробити", - сказав він в ході відеозв'язку, організованого в його офісі партії "Рух нових сил" в Києві.

Разом з тим Саакашвілі не повідомив, коли планує приїхати в Україну.

"Коли я повернуся, - про дату повернення я повідомлю публічно... Я не збираюся користуватися захистом Сполучених Штатів або будь-якої іншої країни. Я збираюся повернутися в Україну", - сказав він.

Говорячи про оприлюднену анкету для отримання громадянства України, Саакашвілі зазначив: "Я достатньо досвідчений юрист, щоб не допустити грубих помилок... Те, що вони зробили, - це порушення норми про захист особистих даних, це по-перше. А по-друге, це фальсифікація і фальшивка. Ще раз кажу - вони засновують все на підлозі".

26 липня в Державній міграційній службі України повідомили про те, що президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення Міхеіла Саакашвілі громадянства. Приводом для рішення став той факт, що екс-президент Грузії не згадав в анкеті про те, що перебуває в розшуку на батьківщині.

Народний депутат від БПП Володимир Ар'єв запропонував Державній міграційній службі провести внутрішню перевірку на предмет можливих порушень при оформленні документів для надання українського громадянства Михеілу Саакшвілі. Політик запевнив, що анкета, копію якої він раніше опублікував, перебувала у справі Саакашвілі на отримання ним громадянства України. Ар'єв підкреслив, що не може стверджувати, чий підпис стоїть під документом, допустивши, що Саакашвілі отримав третім особам займатися оформленням пакету документів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ