Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садового перевіряє НАБУ, - Ситник

Справою Грибовицького сміттєзвалища НАБУ не займається, адже ініціативу проявила Генеральна прокуратура. Однак, перевірку по міському голові Львова Андрію Садовому в НАБУ проводять. Про це сьогодні, 31 березня, під час прес-конференції у Львові розповів Директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, НАБУ не бере участі у розслідуванні справи Грибовицького сміттєзвалища: «Подивимось, як колеги з Генпрокуратури дадуть оцінку усій цій ситуації».

Артем Ситник додав: «До нас не було ніякого звернення по ситуації з сміттям. Я знаю про неї із ЗМІ. І коли ми почали думати, підключатися чи ні, то побачили, що Генеральна прокуратура включилася в процес. Можливо, вони вбачають свою компетенцію. Якщо є матеріали, то направляйте нам, і ми розглянемо».

На запитання журналістів чи перевіряє НАБУ е-декларацію міського голови Львова Андрія Садового, який заявив, що звернувся в НАБУ з листом про перевірку, Артем Синик повідомив, що перевірка проводиться, але не через звернення Садового.

«Стосовно заяв про «прошу мене перевірити». Я багато разів говорив – перевіримо. Вони пишуть це для того, щоб через два дні після такої заяви сказати: «Я подав заяву а ніякої кримінальної справи немає». Усі заяви ми перевіряємо, і якщо є склад злочину, то реєструємо провадження. Ми проводимо перевірку не на підставі заяв, а на підставі того чи вбачаємо ми склад злочину. Чи проводилась перевірка по Садовому? Вона зараз проводиться, але не в рамках його особистого звернення», - заявив Артем Ситник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ