Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садового просять відремонтувати один кран до того, як йому вручать підозру

Працівники львівського ЛКП «Житловик-С» понад тиждень не можуть відремонтувати кран в одній із квартир на Сихові, мешканці якої справно платять комірне. Кран протікає, а відтак є загроза, що буде затоплено помешкання нижчих поверхів. Про це Гал-інфо повідомили самі мешканці.

За словами людей, спершу вони викликали аварійну службу «Львівводоканалу». Це також ЛКП. Ті приїхали і навідались до іншої квартири, де, за їхньою інформацією, мав би бути ключ від підвалу, у котрому стояки з кранами, що їх слід перекрити. Розбуджена пізнім візитом жіночка розповіла, що у них жодних ключів нема. «Черпайте воду», – порадили працівники «Львіводоканулу» і поїхали геть.

Вранці наступного дня сантехнік ЛКП сказав, що немає змоги перекрити стояк, бо у сусідньому будинку створили ОСББ, і тепер втрачено доступ до стояків з тими заповітними кранами. Як так створили ОСББ і чому не розділили інженерні комунікації – це тема окремої розмови. Чому ЛКП не спілкується з ОСББ – це також не ясно.

Зрештою, сантехнік заспокоїв, кран протікає не сильно, мовляв,  терпіть і контролюйте, поки в ЛКП будуть думу думати. Згодом було вирішено роз`єднати комунікації і поставити магістральні крани у забутому будинку. Однак  постала інша проблема.

Виявилось, що місце, де ті крани  треба приварити, завалено різним мотлохом: там підвал без господаря. Підвал розбили, а винести мотлох - нікому. В ЛКП кажуть, що їм за це не платять. Мешканці відповідають, що вони натомість платять за безліч робіт, але не бачили, щоб працівники ЛКП їх виконували.  Більше того, у суботу, коли господарі  зламаного крана, готові були допомогти комунальникам, ті не прийшли. Протягом тижня майстрова передає «приберіть підвал», але люди на роботі. 

Однак фінал у цій історія геть несподіваний. «Я вже давно заварив би ті крани, якби вони були б», - сказав сантехнік. І ні слова, про засмічений підвал. Овва, Львівська міська рада тримає гроші на депозиті, бюджет розвитку перевиконаний, сміття розвозимо по всій Україні, а купити два крани для стояків – грошей нема?

Явно, що без допомоги міського голови Львова Андрія Садового тут не обійтись. Мешканці сподіваються, що він встигне відреагувати на проблему крана, що тече, до того часу, як йому підозру про службову недбалість (звісно, з іншого «політичного» приводу) вручить сам Порошенко.  

      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ