Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий чинить незаконно та неконструктивно, - депутат

Сьогодні, 3 листопада, депутати та городяни вкотре переконалися, що дії міського голови Львова та його команди – незаконні та неконструктивні. Про це після закінчення сьогоднішньої сесії Львівської міської ради заявив голова постійної комісії депутатської діяльності та законності, свободівець Любомир Мельничук.

Як повідомив Любомир Мельничук, міський голова навмисно порушив законодавство та регламент міськради, не поставивши на голосування про включення у порядок денний проектів ухвал запропонованих депутатами.

«Присутність заступника прокурора міста Львова на сесії Львівської міської ради не убезпечила міського голову від грубого порушення регламенту міськради та норм Закону України «Про місцеве самоврядування» під час формування порядку денного. Також міський голова відверто порушив норми Закону України «Про прокуратуру», які зобов’язують місцеві ради розглядати протести прокурора впродовж 10 днів. Комісія депутатської діяльності та законності ухвалила рішення розглянути ці питання та протест прокурора на пленарному засіданні, проте ні регламент, ні Закони України, ні, навіть, здоровий глузд не припинив неправомірні дії Андрія Садового, тому порядок денний формували лише за його бажанням», – повідомив Любомир Мельничук.

Зловживаючи своїм становищем, міський голова не поставив на голосування включення в порядок денний питань, які запропоновували розглянути депутати від фракції ВО «Свобода».

«Не включили питання про зміну структури виконавчих органів Львівської міської ради; про розгляд протесту прокурора, який був винесений на рішення депутатського корпусу щодо скасовування підняття тарифів на квартплату; про аудит діяльності «Львівводоканалу» та «Львівтеплоенерго» і звіт виконавчих органів перед громадою. Напередодні зими громадськість навіть не мала змоги заслухати інформацію про стан підготовки міста до зимового періоду. Сьогодні депутати та городяни вкотре переконалися, що дії міського голови та його команди – незаконні та неконструктивні», – зазначив Любомир Мельничук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ