Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий доручив прес-службі міськради провести роз’яснювальну роботу щодо самочинного будівництва

Андрій Садовий дав протокольне доручення головам райадміністрацій кожного понеділка на апаратній нараді подавати звіт про виявлені факти самочинного будівництва, прес-службі ЛМР - провести роз’яснювальну роботу в пресі.
Зокрема, на сьогодні у Галицькому районі виявлено 189 фактів внутрішнього перепланування  і 71 – зовнішнього перепланування приміщень. У суді перебувають 12 позовів з цього приводу. Вже накладено штрафних санкцій на 6000 грн з приводу внутрішнього перепланування і 9000 грн за фактом зовнішнього перепланування. 11 об’єктів несанкціонованого будівництва призупинено. У Сихівському районі виявлено 241 факт самочинного будівництва, накладено 80 216 грн санкцій і демонтовано 3 об’єкти. 
На пропозицію членів виконкому  прийняти документ, який би попереджував такі випадки, начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич зазначила, що відповідна нормативно-правова база є і потрібно лише її дотримуватися. Єдине, що можна зробити, це вчасно виявити факти і зупинити їх на рівні фундаменту. Окрім того, потрібно  максимально спростити процедуру оформлення дозволу на дрібні перепланування, оскільки зараз простіше узаконити вже зроблене, аніж дістати дозвіл на проведення робіт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ