Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Садовий хоче повернути до Львова здоровий культ 30-х років

Сьогодні, 18 червня, у театрі ім. Марії Заньковецької відбулося урочисте зібрання, присвячене Дню медичного працівника за участі міністра охорони здоров’я України Зіновія Митника та керівництва Львова і Львівської області.

Медиків, що зібралися у залі, з професійним святом привітав голова Львівської ОДА Василь Горбаль, голова Львівської облради Мирослав Сеник. Від облдержадміністрації, а також від облради медичні працівники Львівщини дістали грамоти та цінні подарунки.

«Бажаю вам, щоб клятва Гіппократа була не тяжкою ношею, а добрим обов’язком», – сказав Мирослав Сеник.

Привітав медичну аудиторію і міський голова Львова Андрій Садовий. «Треба, щоб люди менше хворіли. У 20-30 р. минулого століття був культ здорового способу життя. Не знаю, скільки нам треба працювати, щоб дійти до того рівня. Але маємо прагнути», – зазначив Садовий. Він також вручив грамоти та квіти лікарям та медсестрам, а після слів – «Я вас всіх люблю, бажаю багато здоров’я» – пішов зі сцени.

Оригінальним було привітання ректора ЛНМУ ім. Д. Галицького Бориса Зіменковського: «Бажаю, щоб вас не любили як американських лікарів за їх великі зарплати».

Представник профспілок Львівщини висловив сподівання, що «ноги медицини нарешті зійдуться докупи, бо наразі одна з них в капіталізмі, інша – в соціалізмі».

Начальник ГУ охорони здоров’я Сергій Федоренко ЛОДА зауважив, що без допомоги усіх інституцій влади реформувати медицину буде неможливо.

Концертною програмою привітали учасників зібрання артисти театру ім. Марії Заньковецької.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ