Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий хитрує із бюджетом розвитку, - "Свобода"

Поспіх у затвердженні проектів ухвал про внесення змін до проекту бюджету розвитку Львова на 2012 рік та затвердження переліку об’єктів бюджету розвитку недопустимі. Окрім цього, таке пізнє подання на розгляд депутатських комісій вказує на те, що команда Садового не хоче, аби ці документи депутати детально розглянули та якісно опрацювали. З огляду на цю проблематику ми перенесли їх на наступне засідання міськради і вимагаємо внести зміни у бюджет розвитку міста на розгляд сесії цілісно, а не урізано та частинами. Про це 26 січня 2012 року заявив голова депутатської комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський. Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Як повідомив депутат-свободівець, зміни до бюджету розвитку міста Львова чомусь розділили на два проекти ухвал, причому проект, по якому мав доповідати перший заступник міського голови, профільні депутатські комісії не розглядали.

«На розгляд пленарного засідання сесії виконавчі органи влади запропонували два проекти ухвал щодо бюджету - про внесення змін до проекту бюджету розвитку Львова на 2012 рік та затвердження переліку об’єктів бюджету розвитку. Виконавчі органи проект ухвали про перелік об’єктів на розгляд депутатської комісії фінансів та планування бюджету не надали. Депутатам незрозуміло, навіщо ці проекти розділили, оскільки вони є предметом розгляду одного питання. Проект внесення змін до бюджету розвитку депутатам надали тільки в переддень сесії міськради і, відповідно, бюджетна комісія не мала змоги детально розглянути документ, в якому йдеться про сотні мільйонів. Окрім цього згідно регламенту ЛМР подібні зміни в бюджет також повинні пройти візування в інших депутатських комісіях, проте виконавчі органи намагалися проштовхнути їх через сесію без розгляду комісій. Депутати не бачать у проектах ухвал, які запропонували виконавчі органи, концепції розвитку міста, а поспіх в їхньому затвердженні і таке пізнє подання депутатам на розгляд вказує на те, що команда Садового не хоче, аби ці документи депутатський корпус детально розглянув та якісно опрацював. Зважаючи на це, ми перенесли їх на наступне засідання міськради і вимагаємо внести зміни до бюджету міста на розгляд сесії цілісно, а не урізано та частинами», – зазначив свободівець.

«Депутати зацікавлені в якнайшвидшому виконанні боргових зобов’язань перед підприємцями – виконавцями робіт. Зусиллями депутатів, зокрема і нашої комісії, минулого року суму таких боргів зменшено на 60 млн. грн., повернено достроково 110 млн. грн. запозичень по випущених Львовом облігаціях. Але поспіх, з яким нам пропонують прийняти бюджет розвитку, може призвести до численних помилок та непродуктивних витрат з бюджету міста», – додав Яромир Самагальський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ