Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Садовий звинуватив обласну владу у тому, що львів’яни довго чекають «швидкі»

Сьогодні, 23 червня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради один із членів виконкому Орест Печенко наголосив на тому, що під час трагедії біля Храму святого Апостола Андрія Первозванного, яка сталася 18 червня, автомобіль «швидкої допомоги» надто довго добирався до місця події, передає кореспондент Гал-інфо.

Нагадаємо, що 18 червня, біля церкви на площі Соборній, автомобіль Land Cruiser в’їхав у натовп людей та перевернувся. Саме в той час з церкви після ранішньої літургії вийшли люди, одна жінка загинула на місці події.

«Це справжні трагедія. Якщо поліція прибула за 5 хв, ДСНС прибули в межах 7 хв, то «швидка допомога» прибула лише за 25 хв. Це зовсім неприйнятно. Можливо ми можемо якось повпливати на це», - сказав Орест Печенко.

У Львові в центрі міста автомобіль в'їхав в натовп людей

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що з того часу як «швидкі допомоги» перейшли у підпорядкування області ситуація критично погіршилася.

«Раніше «швидка допомога» по місту приїздила на виклик за 6-7 хв. Тепер «швидкі» зі Львова їздять у райони. Тому по місту вони приїздять за 25 хв і це ще швидко вона приїхала. Ми цим займалися активно», - сказав Андрій Садовий.

Він дав доручення начальнику управління охорони здоров’я ЛМР Володимиру Зубу та заступнику міського голови з гуманітарних питань, директору департаменту гуманітарної політики ЛМР Галині Слічній звернутися до Львівської обласної ради та Львівської ОДА щодо невідкладних заходів, які гарантуватимуть львів’янам своєчасну медичну допомогу.

«Ми постійно про це говоримо, а в області нам плачуться, що нема машин», - сказав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ