Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Садовий не хоче змінити тарифу на теплопостачання, бо боїться викриття махінацій, - «Свобода»

Депутати переконані, що міський голова Львова Андрій Садовий, саботуючи виконання ухвали про скасування двоставкового тарифу у Львові, намагається зекономити кошти уряду, витягуючи при цьому кошти із мешканців Львова. Про це сьогодні, 11 вересня, під час прес-конференції заявив голова комісії законності, депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

За словами депутата, розрахунки підтвердили те, що запропонована тарифна база у Львові є вищою від реальної.

«Ці розрахунки, згідно з якими Садовий робить заяви про підняття вартості теплопостачання на 30%, не підтверджено жодною інстанцією. Облік показників лічильників доведе, що реально за 2010-11 роки львів’яни спожили менше тепла, ніж їм довелося заплатити. Команда Садового боїться судових позовів із вимогою повернення коштів. Це звичайні махінації», - зазначив депутат.

За словами Мельничука, не зрозуміло звідки постійно з’являються повідомлення про те, що цілі будинки мають заборгованості, адже статистика свідчить, що Львів на 96-100% оплачує послуги із теплопостачання.

Він зазначив, що у будинках, де немає лічильників тепла, люди теж переплачують. За словами депутата, одноставковий тариф передбачає обов’язковість таких лічильників, а от двоставковий – ні.

Як зазначив депутат Львівської обласної ради Йосип Ситник, до окремих будинків, особливо у військових містечках, часто приписують додаткові квадратні метри, які потім ділять на усіх мешканців, отримують «ліві показники».

Йосип Ситник переконаний, що коли усунути корупційну складову, то тариф на тепло  не зросте, а навпаки, знизиться на 6,7%.

Як зазначив Любомир Мельничук, ще одне питання полягає у тому, хто проводив розрахунки для команди Садового, за результатами яких тариф начебто зросте на 30%.

«Економічне обґрунтування цієї відвертої брехні проводив Камінський, який у 2011 році був звинувачений у махінаціях з бюджетними коштами. Тепер ця людина проводить економічні розрахунки, якими мер лякає львів’ян. Це мільйони гривень, які осідають у кишенях нечистих на руку чиновників», - заявив Мельничук.

Також Мельничук наголосив, що представлені командою Садового розрахунки не передають у НКРЄ, адже бояться, що на поверхню випливуть усі їхні махінації попередніх років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ