Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

На третій день після смерті пожежників у Львові знайшли 40 млн євро для рекультивації сміттєзвалища

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав угоду із Європейським інвестиційним банком про кредит 40 млн євро - для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та будівництва сміттєпереробного заводу. Угоду має затвердити Уряд. Про це сьогодні, 2 червня, на брифінгу повідомила Ірина Маруняк, голова Сихівської районної адміністрації Львова, заступник голови міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, - інформує кореспондент Гал-інфо.

"На сьогодні є домовленість із Європейським інвестиційним банком про виділення коштів Львову для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища та облаштування нового сміттєпереробного заводу.

Міський голова веде перемовини із Урядом, щоб ця угода була якнайскоріше затверджена з урядового боку. Мова йде про 40 млн євро: 30 млн  євро - для рекультивації, ще 10 млн євро -  для облаштування сміттєпереробного заводу", - розповіла Ірина Маруняк.

За її словами, кредит мали б надати місту на 25 років. Водночас чи кредит сплачуватимуть з міського бюджету чи з державного - наразі невідомо.

"Що скоріше Уряд підпише угоду, то швидше ми розпочнемо роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі", - зазначила голова Сихівської РА.

Також Ірина Маруняк запевнила, що сміттєпереробний завод планують збудувати не у Великих Грибовичах: у міській раді розглядають три ділянки для будівництва, однак про які саме ділянки йдеться Ірина Маруняк не уточнила.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ