Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Садовий про шаховий скандал: голова Федерації шахів вдався до саботажу

Це не лише безлад, це свідомий саботаж. Так на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук прокоментував шаховий скандал міський голова Львова Андрій Садовий.

Він нагадав, що минулого року українська шахістка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів і Україна отримала право на проведення наступного матчу за чемпіонську корону.

«На початку березня у Львові відбувся матч за звання Чемпіонки світу з шахів між Марією Музичук та китаянкою Хоу Іфань. Визначна подія для шахової спільноти світу та України.

Шахи і Львів: ганьба ціною в 60 тисяч євро

Вже в процесі організації цієї події дуже неадекватною виглядала позиція Федерації шахів. Голова федерації Віктор Капустін повністю самоусунувся від відповідальності за цю подію. Місто спільно з обласною владою взяли на себе основний тягар, в тому числі фінансову складову. Сукупно з областю ми виділили понад 12 мільйонів гривень на організацію цієї події, допомогли залучити приватні кошти. Борис Ложкін, який був призначений керівником оргкомітету, залучив ще 100 тис євро спонсорських коштів. Пан Капустін, сам до речі далеко не бідний чоловік (багато років очолював державний «Укрексімбанк»), здійснив для організації події рівно нуль зусиль.

Федерації шахів відповідно до угоди з ФІДЕ залишилось проплатити 60 тисяч євро ФІДЕ на організаційні видатки. Однак, голова федерації вдався до саботажу. Гроші не проплатив, чим поставив під загрозу всіх українських шахістів. Відтепер їм загрожує дискваліфікація та обнулення рейтингів. ФІДЕ уже офіційно про це попередила.

Українських шахістів виключать з рейтингу ФІДЕ

Це скандал і удар по іміджу України. Я звертаюсь до Міністра молоді та спорту Ігора Жданова терміново втрутитись в ситуацію. А українським шахістам варто задуматись – чи стоїть пан Капустін на їх стороні?», - написав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ