Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Садовий придумав, як обіграти Синютку зі "Львівспецкомунтрансом"

Кредит від ЄБРР візьме щойно створене Львівське комунальне підприємство "Еко місто". Сьогодні, 20 липня, Львівська міська рада таки виділила з ЛКП "Львівспецкомунтранс" окреме підприємство. "За" проголосувало 39 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.
Фото - Гал-інфо.

Як вже повідомляло Гал-інфо, депутати двічі провалили голосування з питання про виділення з Львівського комунального підприємства "Транспортна фірма "Львівспецкомунтранс" нового комунального підприємства.

Відтак, директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич під час розгляду зовсім іншої ухвали, яка стосувалася будівництва дороги до майбутнього сміттєпереробного заводу (на ділянці ТЕЦ-2 на вул. Пластовій), запропонувала внести до неї доповнення.

Далі вона озвучила текст доповнення. Виявилось, що йдеться про ту ухвалу (про створення ЛКП "Еко місто"), яку двічі депутати провалили під час голосування.

Як заявила Гелена Пайонкевич, голосування за ухвалу буде першим кроком для вирішення сміттєвої кризи у Львові. За її словами, саме новостворене ЛКП "Еко місто" має виступити отримувачем кредиту від ЄБРР. А тому у статутному фонді підприємство повинно бути не менше як 50 млн грн.

Гелена Пайонкевич заявила, що "Львівспецкомунтранс" має на балансі дороговартісне обладнання. Також вона наголосила, що "Львівспецкомунтранс" виступало одержувачем кредитів, які не спрямовувалися на вивезення відходів зі Львова.

Згідно з ухвалою депутати вирішили:

  • Провести виділ з Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“ нового Львівського комунального підприємства “Еко місто“.
  • Встановити, що Львівське комунальне підприємство “Еко місто“ з моменту створення є правонаступником Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“ у частині майна, прав та обов’язків Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“, переданих йому відповідно до розподільчого балансу.
  • Утворити комісію з виділу Львівського комунального підприємства “Еко місто“ та затвердити її персональний склад.
  • Департамент з питань поводження з відходами повинен встановити двотижневий строк для заявлення вимог кредиторів Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“.
  • Погодити статут Львівського комунального підприємства “Еко місто“, яке створюється у процесі виділу з Львівського комунального підприємства “Транспортна фірма “Львівспецкомунтранс“.

Розмір статутного капіталу Львівського комунального підприємства “Еко місто“ становить 50 000 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ