Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий, Саакашвілі або Москаль мають шанси стати наступним президентом України, - опитування

Фото з sharij.net, Гал-інфо та Громадське Телебачення.
Фото з sharij.net, Гал-інфо та Громадське Телебачення.
1/3
Лідерами позитивного ставлення українців є міський голова Львова Андрій Садовий, голова Одеської ОДА Мiхеїл Саакашвiлi та голова Закарпатської ОДА Геннадiй Москаль. Такими є результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту на всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 19 по 30 листопада 2015 р.

Четверту і п’яту сходинки ділять мер Києва Віталій Кличко і президент України Петро Порошенко.

Лідерами антирейтингу серед відомих політиків в цьому ж опитуванні стали колишній голова фракцiї Партiї регiонiв у ВРУ Олександр Єфремов, голова Донецької ВЦ адмiнiстрацiї Павло Жебрiвський, голова Луганської вiйськово-цивiльної адмiнiстрацiї Георгiй Тука, голова партiї УКРОП Геннадiй Корбан, голова опозицiйного уряду Борис Колесников.

Окремо проводилось опитування серед мешканців Донецької та Луганської областей, на територіях, підконтрольних українській владі. Лідерами симпатій мешканців Донбасу є бiзнесмен Рiнат Ахметов, народний депутат, лiдер Опозицiйного блоку Юрiй Бойко і ті ж таки Москаль, Колесніков та Саакашвілі.

Найбільше не люблять на Донбасі лідера ВО Свобода Олега Тягнибока,  прем'єр-мiнiстра України Арсенiя Яценюка, а  також Геннадія Корбана та Дмитра Яроша.

Довідка.

Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту. Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 19 по 30 листопада 2015р. Метод опитування - особисте інтерв'ю у респондента на дому. Всього було опитано 1,800 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і величиною населеного пункту. Додатково було опитано 1,284 повнолітніх респондентів у Донецькій та Луганській областях в районах, які підконтрольні українській владі.  Допустима похибка не перевищує 2.3% (Донбас 2,8%).  Сума відсотків відповідей у графіках та діаграмах може не дорівнювати 100% через округлення. Дослідження фінансував Уряд Канади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ