Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий сам обрав ділянку у Яворівському районі, - Гройсман

Міський голова Львова Андрій Садовий сам обрав ділянку під майбутній полігон ТПВ для Львова. А минулого тижня створена ним експертна група цю ж ділянку забракувала. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Не ставлячи жодним чином під сумнів високий професійний рівень членів науково-експертної групи, хотів би зазначити, що ключовим для того, щоб оцінювати придатна ділянка чи ні, є, очевидно, питання, які технології поводження з ТПВ планується застосовувати. Якщо мова йде про просте складування сміття, як це відбувалось на більшості українських сміттєзвалищ, у тому числі і у Грибовичах, то будь-який новий полігон буде такою ж потенційною екологічною загрозою, як і ті, які уже існують», - пише Гройсман.

Прем’єр-міністр також повідомив, що уже звернувся до голови ОДА Олега Синютки з проханням допомогти міському голові Львові вибрати іншу ділянку.

«А його самого я б просив пришвидшити свої дії і якнайшвидше перейти до реального вирішення проблеми», - додав Гройсман.

Нагадаємо, що під час візиту до Львова наприкінці січня цього року Володимир Гройсман повідомив, що новий полігон ТПВ для Львова розташують на території колишнього підприємства «Сірка» у Яворівському районі Львівської області. Розпорядженням голови ОДА Олега Синютки ділянку передали ЛКП «Збиранка». Втім, створена міським головою Львова експертна група на чолі з академіком Ігорем Юхновським після вивчення території зробила висновок про непридатність ділянки для розміщення як полігону, так і сміттєпереробного заводу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ