Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Садовий шукає того, хто напише переможну історію України

Львівська міська рада шукає письменників, які готові написати історію України. Про це сьогодні, 13 вересня, під час відкриття Форуму видавців у Львові сказав міський голова Львова Андрій Садовий, передає кореспондент Гал-інфо.

«Бути партнером Форуму – це велика честь. Допомагати Форуму – це велика честь. Кожен із нас любить читати.  Міська рада підтримує Форум системно та планомірно. У цьому році не багато – 500 тис. грн за рік. Думаю, що ця сума буде збільшуватися. Я би хотів сьогодні зробити ревізію тих ініціатив, які були і подали кілька нових ідей», - сказав він.

Зокрема, Андрій Садовий нагадав, що кілька років тому озвучили ідею, що мерія буде підтримувати тих письменників, які приїздять до Львова і пишуть твори, події в яких відбуваються у Львові.

«Досить багато письменників скористалися такою можливістю. Місто бере на себе повністю фінансування, проживання та харчування коли письменник працює у Львові. Ця програма успішно працює, книжок є дуже багато. Вона є відкрита. Усі хто, хоче писати книжки про події, які відбуваються у Львові, звертайтесь», - закликав Андрій Садовий.

Він додав: «Ми шукаємо авторів, які готові написати Історію України. Ми не шукаємо істориків, ми шукаємо мудрих письменників, які можуть написати історію країни, яка перемагає. Класичну історію дуже важко читати без заспокійливого.  Ми отримали кілька пропозицій. Думаю, спробуємо зробити все можливе, щоб на наступному Формі таку працю можна було презентувати. Ми повністю фінансуємо цей проект».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ