Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Садовий відповів, чий Львів – польський чи український

Міський голова Львова Андрій Садовий дав відповідь на запитання чий Львів, польський чи український. Про це його сьогодні, 16 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради запитував депутат Тарас Чолій. В коментарі Гал-інфо Андрій Садовий заявив, що Львів – українське місто.

«Львів заснував король Данило Галицький. Львів був, є і завжди буде  українським містом. Які тут можуть бути сумніви? У кого? Якщо хтось із депутатів має сумніви, то нехай іде в школу і заново вивчає історію України. Тут не може бути сумнів», - сказав Андрій Садовий.

Також він прокоментував свою зустріч із скандальним міністром закордонних справ  Польщі Вітольдом Ващиковським.

«Щодо моїх зустрічей, то вони усі офіційні і публічні. Якщо вас цікавить зустріч із міністром закордонних справ Польщі, то перед зустріччю я мав спілкування з міністром закордонних справ України, мав спілкування з керівником інститут національної пам’яті Вятровичем і після розмови з польським міністром я доповів міністру закордонних справ України про тематику, яку обговорювали. Він подякував мені за активну, нашу спільну позицію, бо коли мова йде про українське питання – ми усі разом і тут не може бути жодних дискусій», - заявив Андрій Садовий.

Садового просять чітко сказати, чий Львів - український чи польський?

На уточнююче питання, чи ця зустріч була після інциденту у «Тюрмі на Лонцького», Андрій Садовий відповів: «Я точно не пригадую, коли вона була, але я свою позицію чітко висловив у дописі на Фейсбуці. Я вважаю, що це помилка зі сторони міністра закордонний справ Польщі, що він не заїхав в «Тюрму на Лонцького» і не побачив ті злодіяння, які були зроблені проти мешканців Львова. Тут були закатовані українці, поляки, євреї і люди різних національностей. Потрібно приїздити, бачити і не боятися цього».

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат Тарас Чолій обурився заграванням мера Львова Андрія Садового з польськими шовіністами і закликав чітко сказати, чий Львів, - український чи польський.

Також нагадаємо, що 5 листопада під час поїздки до Львова Вітольд Ващиковський демонстративно відмовився заходити до музею «Тюрма на Лонцького» через те, що йому не сподобалася табличка на вході, на якій поруч із радянською та нацистською згадується польська окупація у 1918 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ