Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Садовий вважає, що на «Арені Львів» відбулася спланована провокація

Міський голова Львова Андрій Садовий підозрює, що рішення ФІФА про позбавлення «Арени Львів» права приймати футбольні матчі до 2018 року, є наслідком провокації. Про він повідомив сьогодні, 30 вересня, під час брифінгу.

«Якщо хочуть завдати шкоди Україні, то це роблять Львову, бо Львів – як голий нерв», - сказав Садовий.

За його словами, зранку він мав телефонну розмову із президентом ФФУ, перед його вилітом у штабквартиру ФІФА та наголосив на важливості виправлення цієї помилки. Президент ФФУ запевнив Садового, що ця тема надзвичайно актуальна для всієї України.

«Рішення ФІФА базується на висновках ФАРЕ. Начебто є інструкції ФАРЕ і у них наш червоно-чорний прапор визначається дискримінаційним. На моє переконання – це треба виправити, адже під тим прапором українці воювали з нацизмом, тому це справа честі усіх українців. На стадіоні є 200 камер спостереження. Ми бачимо з’являються певні фото,  де деякі жести можна розглядати як можливо нацистські привітання. З цим треба дуже серйозно розібратися», - сказав міський голова.

Садовий повідомив, що говорив і з лідером фан-середовища, який запевнив його, що, переглянувши всі ці відео, не можна ідентифікувати тих людей, які начебто робили певні жести, як львів’ян.

«Треба розрізняти, коли є зумисна дія, а коли провокація. Сьогодні питань більше ніж відповідей. Якщо хтось вчинив провокацію на стадіоні, то ці люди повинні бути покарані. На стадіоні була прекрасна дружня атмосфера, але проявів дискримінації там не було», - сказав Садовий.

На питання, чим загрожує, те що на стадіоні «Арена Львів» не гратимуть до 2018 року, він відповів: «Я не допускаю цього варіанту. Можна нести покарання, якщо воно справедливе, але не в даному випадку».

За його словами, стадіон будується не на один рік, чи на один чемпіонат, тому стадіон таки використовуватимуть і не лише за призначенням.

«Зараз стадіон є ще у незавершеному стані, потрібно облаштувати територію. Окрім концертів та форумів, має бути і футбол. Треба знаходити компроміс, щоб там грали наші «Карпати». У цій справі, на моє переконання, є певні емоції. Стадіон хороший і всі його визнали. Вартість його утримання – мінімальна», - сказав Андрій Садовий.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ