Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий: Якби держава виділила авіацію в Грибовичі в перший день, люди б не загинули

"Після моїх наполегливих прохань, держава вчора виділила авіацію на гасіння пожежі, це можна було зробити в перший день і люди б не загинули", - заявив Андрій Садовий, міський голова Львова у ефірі 112 каналу.

"Мені було дивно це чути (пораду Порошенка не політизувати проблему сміття, - ред.). Я просив його про допомогу щодо пожежі. Після моїх наполегливих прохань, держава вчора виділила авіацію на гасіння пожежі, це можна було зробити в перший день і люди б не загинули", - заявив Садовий.

"Я думаю, що певно хтось мав такі наміри, що Львів буде завалений сміттям, але нічого у них не вийшло. Нам важко. Блокують вивіз сміття на інші полігони, але ми робимо все можливе, щоб підтримати порядок і далі. Люди з державних органів влади, які повинні допомагати, стоять осторонь і посміхаються і спостерігають що вийде... Нормально, вивозимо, важко, але у жителів нарікань немає", - додав він.

Раніше стало відомо, що Андрій Садовий Львів пропонує оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації. Крім Львова, Садовий пропонує оголосити такий стан у Малеховому і Грибовичах. Відповідне звернення Садовий вже направив президенту і прем'єру.

Президент України Петро Порошенко за телефоном заявив Садовому, що сміття треба прибирати, а не робити на ньому велику політику.

Нагадаємо, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом під час гасіння пожежі стався обвал сміття.  Внаслідок обвалу троє рятувальників загинуло ще одного зниклого еколога шукають досі.

За фактом обвалу сміття на звалищі розпочато кримінальне провадження.

7 червня на Грибовицькому сміттєзвалищі знову спалахнула пожежа. Вчора до гасіння пожежі залучили авіацію Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

112

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ