Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Садовий запевнив, що Природничому музею не відключатимуть світло

Сьогодні, 27 листопада, під час брифінгу, відповідаючи на запитання Гал-інфо, міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що у Державному природознавчому музею Національної академії наук України у Львові не відключатимуть електроенергію.

«Цього не станеться. Погрожують всім. Місту так само погрожують. Маю надію, що керівники цього «Львівобленерго» адекватні люди, які не прийматимуть рішення, які нашкодять громаді міста», - наголосив міський голова.

Садовий також додав, що треба розуміти, що виконати вимоги підприємства музей не може, тому що казначейство не пропускає платежі.

Чит. також: «Природничому музею Львова загрожує катастрофа: якщо Обленерго "вирубає" світло, то пропадуть цінні біологічні матеріали».

«Це проблема держави, а не локальна проблема. Треба вирішувати такі питання логічно, а не в перекіс інтересам громади міста», - заявив Андрій Садовий.

Андрій Садовий також додав, що вже завтра матиме розмову з міністрами у Києві з приводу ситуації, яка склалася із Казначейством.

«Це не припустимо. Такої ситуації у нас ще не було», - заявив міський голова.

Нагадаємо, учора, 26 листопада, Гал-інфо повідомило, що Державному природознавчому музею Національної академії наук України у Львові загрожує катастрофа – «Львівобленерго» попередило, що з 29 листопада відключить їм електроенергію. Директор музею Юрій Чорнобай заявив нам у коментарі, що коли це станеться, то це  стане справжньою катастрофою, адже у фондах на вул. Судовій біологічний матеріал зберігають у спеціальних морозильних камерах. Він зауважив: якщо відключать світло, то цінні для науки зразки будуть втрачені назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ