Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Самбірський дитячий будинок слід перевести на фінансування з обласного бюджету, - депутат

Депутат Львівської обласної ради Ярослав Дубневич ініціює розгляд обласною радою та обладміністрацією питання про передачу Самбірського дитячого будинку «Рідний дім» у відання обласного управління освіти і науки та перевести на фінансування з обласного бюджету. Про це повідомила прес-служба депутата Львівської обласної ради Ярослава Дубневича.

У своєму звернення, адресованому голові Львівської облдержадміністрації Михайлу Костюку, депутат вказує, що з відповідним проханням до нього звернувся керівник районного відділу освіти Самбірського району. Оскільки на початку листопада 2011 року до цього дитбудинку було перевезено п’ятеро дітей з Самбірського сиротинця “Любисток”, на даний момент, у дитячому будинку виховується 41 дитина. Для того, щоб на належному рівні підтримувати умови для проживання, навчання та всебічного розвитку дітей, які там проживають, необхідно збільшити розміри фінансування цього закладу.

«У дитячому будинку “Рідний дім” зроблено капітальний ремонт, і перебуваючи у ньому з візитом я переконався, що це – один з найкращих дитячих будинків у Львівській області.

Фінансування закладу здійснюється з районного бюджету за рахунок бюджетних асигнувань на фінансування освіти Самбірського району та частково зі спонсорських внесків. Два мільйони гривень на рік (саме стільки становить бюджет закладу) - це надто складна ноша для бюджету дотаційного району», - вказує у своєму зверненні Ярослав Дубневич.

Депутат також повідомляє, що у Львівській області існує практика, що такі заклади, як дитячі будинки, перебувають здебільшого у віданні обласного управління освіти і науки і фінансуються з обласного бюджету. Це дає змогу забезпечити стабільне фінансування дитбудинків.

Відповідно до вищевикладеного, Ярослав Дубневич звернувся до голови ЛОДА з проханням доручити головному управлінню освіти і науки, головному фінансовому управлінню Львівської облдержаміністрації опрацювати можливість зміни статусу районного дитячого будинку “Рідний дім” у с.Корналовичі Самбірського району на обласний з переходом у відання обласного управління освіти та на фінансування з обласного бюджету.

Окрім цього, Ярослав Дубневич ініціюватиме розгляд даного питання на засіданнях профільних комісій Львівської обласної ради. «В будь-якому випадку, ми повинні керуватись інтересами, передусім, вихованців цього дитбудинку, адже їхня доля – те,яким вони виростуть, як будуть сприймати цей світ, залежить від волі та рішень громади», - підкреслив Ярослав Дубневич.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ