Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саміт "Східного партнерства" визнав європейські прагнення України

Учасники саміту «Східного партнерства», який відбувся у п'ятницю в Брюсселі, ухвалили спільний документ, у якому, зокрема, висловили занепокоєння через порушення принципів міжнародного права у багатьох частинах регіону. Про це повідомив власний кореспондент Укрінформу в Брюсселі.

«Учасники саміту залишаються глибоко занепокоєними продовженням порушення принципів міжнародного права у багатьох частинах регіону. Учасники саміту закликають відновити зусилля з мирного вирішення триваючих конфліктів у регіоні на базі принципів і норм міжнародного права», - наголошується у декларації.

Глави держав та урядів привітали зміцнення ролі ЄС у вирішенні конфліктів та підтримали існуючі формати і процеси, включаючи розгортання сил у регіоні конфлікту.

Щодо перспектив вступу в ЄС України, Грузії та Молдови саміт «визнав європейські прагнення та європейський вибір партнерів, як це заявлено в угодах про асоціації».

Як повідомлялося, українська сторона наполягала на більш амбітних формулюваннях підсумкової декларації саміту, зокрема у частині тиску на агресивну Росію та визнання європейських перспектив України, як це зазначено у ст. 49 Угоди про ЄС.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ