Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саміт Україна - ЄС відбудеться за будь-якої політичної погоди – МЗС

Саміт Україна - ЄС, запланований на 19 грудня в Києві, відбудеться за будь-якої політичної погоди. Таку думку в інтерв`ю тижневику «Дзеркало тижня. Україна» висловив заступник міністра закордонних справ, керівник делегації України на переговорах з Європейським Союзом про Угоду про асоціацію Павло Клімкін.

«Був офіційний обмін відповідними документами про те, що саміт відбудеться 19 грудня, - нагадав дипломат. – А зміна клімату - це питання, яке розглядається в рамках Кіотського процесу, а не відносин Україна - ЄС».

На запитання про те, чи буде парафовано на саміті Угоду про асоціацію, П.Клімкін відповів: «Ми працюємо над цим. Хоча це питання, на відміну від підписання і ратифікації, є швидше технічним. Адже парафування - це технічна фіксація згоди сторін з приводу тексту угоди. Воно означає, що сторони в якийсь момент домовилися: вони завершили переговори щодо тексту».

Відтак іде процедура підготовки до підписання, яка «займе в ЄС, очевидно, декілька місяців. Оскільки необхідно перекласти цей вельми об`ємний текст всіма офіційними мовами ЄС плюс розгляд у юридичних службах. Наші процедури займуть трохи менше часу. Зараз займаємося остаточним зведенням тексту, а це дуже непроста робота, оскільки виникають норми посилань, необхідність перевірити нумерацію статей, термінологію», - сказав П.Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня в Києві відбудеться ХV саміт Україна-ЄС, на якому планується офіційне оголошення про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію.

23 листопада низка ЗМІ з посиланням на джерело в секретаріаті ЄврАзЕс повідомили, що Президент України Віктор Янукович візьме участь у 32-му засіданні Міждержавної ради ЄврАзЕс 19 грудня в Москві.

24 листопада В.Янукович на запитання журналістів, чи поїде він до Москви 19 грудня, заявив, що він перебуватиме там, де це буде необхідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ