Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саміт Україна-ЄС перенесено на вересень

18-й саміт Україна-ЄС перенесено на вересень. Про це заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Підтверджую, що за спільною домовленістю президентів України, Європейської Ради Дональда Туска, і європейської комісії Жан-Клода Юнкера прийнято виважене і прагматичне рішення щодо перенесення 18-го саміту Україна-ЄС з 19 травня на вересень", - зазначив він.

Він пояснив, що нова дата буде узгоджена під час запланованих зустрічей президента з лідерами ЄС у Брюсселі, напередодні Європейської Ради у червні.

"Таке рішення - результат тривалих консультацій щодо максимальної результативності саміту", - зазначив Єлісєєв.

Він вважає таке рішення виваженим і прагматичним. "Ми не хотіли би, щоб саміт розглядався як самоціль. Ми вважаємо, що саміт має давати вагомі результати", - зауважив Єлісєєв.

"Переконаний, що реформаторські зусилля нового уряду України на чолі з прем'єр-міністром Гройсманом за підтримки України та парламентської коаліції в перші сто днів діяльності значно підвищать результативність саміту для України, зокрема у вигляді пакетів фінансовової допомоги та підписання стратегічно важливих угод", - наголосив заступник голови АП. 

За його словами, Київ очікує, що до нової дати саміту буде завершено перегляд програми співробітництва з МВФ, а це означатиме, що Україна матимемо перспективу отримати макрофінансову допомогу.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ