Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Самопоміч» хочуть позбавити державного фінансування

Політичну партію «Об’єднання «Самопоміч» хочуть позбавити державного фінансування. Засідання Національної агенції з питань запобігання корупції з цього приводу має відбутися сьогодні, 11 листопада. Про це повідомила прес-служба партії.

Під час засідання НАЗК розглядатимуть питання про надання політичній партії «Об’єднання «Самопоміч» державного фінансування для забезпечення її статутної діяльності, відповідно до пункту 1 частини першої статті 17-5 Закону України «Про політичні партії в Україні», прийнятого у 2016 році.

«Об’єднання «Самопоміч» - єдина партія, яка дотрималась  «гендерної квоти», адже за результатами виборів кількість осіб однієї статі, які були обрані депутатами, становила не більше 2/3.

Згідно із законом, ці дві третини повинні бути наявні саме «за результатами виборів».

НАЗК довго не приймала рішення через те, що станом на сьогодні пропорція змінилась, оскільки Оксана Сироїд стала віце-спікером парламенту та не перебуває у складі фракції, а також деяких осіб було виключено зі складу фракції.

«Самопоміч» вважає таку позицію хибною та закликає НАЗК, попри шалений тиск згори, прийняти законне рішення щодо надання державного фінансування статутної діяльності партії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ