Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Самопоміч» не підтримала виділення землі у Львові для ветеранів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Учора, 26 травня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати не змогли набрати голосів за те, щоб виділити землю для інвалідів війни, учасників бойових дій в Афганістані, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. За таке рішення не проголосувала найбільша фракція міської ради - «Самопомочі». Відповідно питання наблало лише 17 голосів, про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

На сесію прийшли члени ЛОО ВГО «Товариство Українських Офіцерів» - інваліди війни, учасники бойових дій в Афганістані, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС. Депутатам до розгляду була запропонована ухвала про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок обмежених вул. Проектованою, VI – вул. Нагірною.

Йшлося про ділянки загальною площею 0,8665 га.

Однак таке рішення не підтримала фракція «Самопоміч», і воно не набрало потрібної кількості голосів.

Присутні на сесії члени «Товариство Українських Офіцерів» попросили дати їм слово. Вони повідомили, що у міській раді їм постійно повторюють, що квартирами забезпечити не можуть. За ці земельні ділянки вони вже 8 років судяться із Львівською міською радою.

«Раніше нас було 22 людини, а на сьогодні залишилося лише 15, бо інші померли. Хтось від раку, а хтось від поранень. Я ветеран Афганістану, вже був в АТО, а зараз двоє моїх синів захищають нашу землю, захищають вас, поки ви сидите у цій залі», - сказав промовець.

Голова фракції ВО «Свобода» Маркіян Лопачак заявив, що команда лідера «Самопомочі» Андрія Садового займається подвійними стандартами, адже з одного боку виділяються вільні земельні ділянки, за які без проблем голосують на сесії, а з іншого - інвалідам війни та ліквідаторам аварії на ЧАЕС на відріз відмовляються дати заслужену землю.

Голова фракції «Самопоміч» Андрій Шевців від коментарів утримався.

Депутат від БПП Уляна Пак запропонувала повернутися до розгляду цього питання, але за повернення проголосувало лише 20 депутатів. «Самопоміч» знову не дала голосів.

Після завершення сесії ветерани війни в Афганістані та ліквідатори аварії на ЧАЕС досить в грубій форми висловили в обличчя Андрію Шевців своє невдоволення та те, що думають про «Самопоміч».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ