Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Самопоміч» провалила антидискримінаційний закон, щоб прихилити релігійного виборця у Львові, – експерт

«На жаль, необхідно констатувати, що під час голосувань за «безвізовий пакет» законів політика знову перемогла, й власні вузькі інтереси партій переважили суспільні інтереси», – зазначив у коментарі «Гал-інфо» парламентський аналітик, член правління «Transparency International Ukraine» Ярослав Юрчишин.

На прохання «Гал-інфо» експерт прокоментував мотиви парламентарів, які не підтримали законопроект №3442 щодо внесення змін до Трудового кодексу в частині гарантії недискримінації за жодною з ознак, в тому числі статевою.

За його словами, позиція фракції «Самопоміч» пов’язана з побоюванням, що позитивне голосування негативно відбилося би на рейтингу Андрія Садового напередодні другого туру виборів мера у Львові й допомогло опоненту мобілізувати противників даної норми.

«Позиція «Самопомочі» продиктована страхом, що це допомогло б опонентам зі «Свободи» понизити рейтинг у достатньо релігійному та клерикальному Львові. Адже якщо проаналізувати дискусії, які нині ведуть в соціальних мережах представники «Самопомочі», то вони кажуть прямим текстом, що після 15 листопада з голосуванням за цей закон не буде жодних проблем», – зазначив експерт.

Позиція Радикальної партії пов’язана із політичною грою в опозиційність, яка заважає фракції Ляшка бути конструктивною.

«Радикальна партія грає в позицію «Баба-Яга-проти». Будь-які ініціативи, які можуть зіграти на користь влади, апріорі не підтримуються. Радикали торгують питаннями мораторію, тарифів, тобто тим, чим можна привернути на свою сторону увагу виборців, підтримку яких було суттєво втрачено. Конструктивної позиції від них останнім часом очікувати не доводиться. Це суто опозиційна риторика: чим гірше, тим більша відповідальність уряду, тим краще для опозиції. На жаль, позиція РП зараз дуже зближується з позицією Опозиційного блоку, Відродження та Волі народу», – виснував експерт.

Політично вмотивована й позиція проросійських сил, які намагаються поставити заваду на принциповому для Європейського Союзу питанні.

«Недискримінаційна правка не пов’язана жодним чином ні з конституцією, ні з розширеним розумінням шлюбу, але на цьому зараз активно спекулюють представники проросійського крила, які мають на меті поставити певний бар’єр на шляху до Європи, для якої дане питання є лакмусовим папірцем», – зазначив Ярослав Юрчишин.

Зрештою, за його словами, є й частина депутатів, які голосували з ідейних міркувань, бо намагаються рухатися в Європу, але світоглядно живуть ще в Радянському Союзі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ