Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

«Самопоміч» розпочала «сміттєву» дискусію з мешканцями Малехова

Учора, 18 вересня в Малехові відбулася зустріч мешканців села з депутатами партії «Самопоміч». Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

За його словами, наразі ведеться дискусія з мешканцям села Малехова. «Таких зустрічей було і буде ще багато. Мешканці села попередньо отримали неправдиву  та нефахову інформацію від ненависників  міста Львова щодо подальших робіт на сміттєзвалищі. Тому важливо нині донести до людей правдиву інформацію», - зазначив міський голова Львова.

Нагадаємо, 15 вересня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати затвердили договір про спільну діяльність Львівської міської ради та Малехівської сільської ради щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища шляхом проведення повної рекультивації, відведення інфільтратів з відповідним очищенням збірників інфільтрату. Процес підготовки договору пришвидшило те, що після фактичного закриття Львівського сміттєзвалища, що частково розміщений і на малехівській землі, Львів стиав поступово занурюватись у сміття. А після того, як міста і містечка відмовились і далі приймати сміття зі Львова, то з 20-30% сміттєвих майданчиків Львова  сміття перестали вивозити взагалі.   

Відповідно до договору громада Малехова не має права перешкоджати вивезенню побутового сміття зі Льовова на Грибовицьке сміттєзвалище.

Також Малехівська сільська рада має надати Львівській міськраді дві земельні ділянки площею 2,5181 га та 1,0197 га для здійснення передбачених заходів.

Натомість Львівська міськрада зобов'язується: 

1. Побудувати школу на вул. Генерала Чупринки в с. Малехів протягом 2 років (в бюджеті Львова на 2017 рік передбачать на це 19 млн грн); 

2. Надати субвенції для:

- будівництва централізованого каналізування с. Малехів в сумі 13 млн грн;

- на капітальний ремонт доріг комунальної власності у 2017 році на 3,5 млн грн;

- на централізоване водопостачання в сумі 4 млн грн;

- на будівництво амбулаторії сімейного типу, а саме незавершене будівництво закладу для людей похилого віку та службових квартир для вчителів - під лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, допоміжних приміщень для оздоровлення на вул Івасюка, 8, всього 4,5 млн грн;

- на реконструкцію адміністративного будинку на вул Січових Стрільців, 17 в Малехові під дитячий садок, всього 3,8 млн грн;

- звільнити від оплати за водопостачання жителів Малехова.

Також Львівська міська рада щорічно надаватиме субвенцію на оздоровлення дітей Малехова в розмірі 600 тис. грн впродовж 15 років з моменту набрання чинності договору.

Договір набере чинності з моменту затвердження його депутатами Львівської міської ради і депутатами Малехівської сільської ради та діятиме до повного виконання сторонами зобов'язань.

У разі невиконання або неналежного виконання (протермінування більше ніж на 2 місяці) Львівська міська рада зобов'язана сплатити штраф у розмірі 50 млн. грн. 

Невиконання договору дає підстави Малехівській сільській раді розірвати договір в односторонньому порядку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ