Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

САП: Чаус у лікарні в Криму. Судячи з діагнозу - має померти

Адвокат Миколи Чауса надав НАБУ довідку про те, що суддя перебуває в медустанові в Криму. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту телеканалу "112 Україна" заявив глава Спеціально антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Нам адвокат у НАБУ надав медичну довідку №71 – "лікарський консультативний висновок від 20.09.2016 року". Це копія, навмисне затерті певні місця адреси, але судячи зі штампів він знаходиться на території "Закладу охорони здоров'я Республіки Крим". Такий діагноз йому написали, судячи з нього він, здається, повинен померти", - заявив Холодницький.

Як повідомлялось раніше, детективи Національного антикорупційного бюро встановили, що в 2015-2016 роках Чаус неодноразово вимагав хабарі. Зокрема 100 і 150 тисяч доларів за винесення певного судового рішення. Одразу заарештувати суддю не вдалося через суддівський імунітет. 11 серпня судді Чаусу повідомлено про підозру в отриманні хабара. Солом'янський районний суд Києва 25 серпня заарештував його квартиру та автомобіль.

Тільки 6 вересня Верховна Рада проголосувала за арешт Чауса. Однак у той же день стало відомо, що Чаус втік. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що Микола Чаус знаходиться в окупованому Криму. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ