Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

САП: Немає доказів, що Мартиненко і Кононенко гріють руки на ОПЗ

Досудове слідство у справі про розтрату коштів "Одеського припортового заводу" можуть завершити до кінця жовтня. Таку думку висловив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв’ю "5 каналу" у середу ввечері.

Як відомо, в середині липня у справі про розтрату затримали голову наглядової ради ОПЗ Сергія Перелому й першого заступника цього підприємства Миколу Щурікова,

"Матеріальний стан Щурікова, Переломи, Онищенка, Постного свідчить про те, що є велика ймовірність того, що вони втечуть", – сказав Холодницький.

Однак він запевнив, що справа "на контролі".

"Я думаю, в рамках досудового слідства початок жовтня – ну, хай кінець жовтня, також будемо виходити на 290, тобто на відкриття матеріалів стороні захисту", – сказав керівник САП

На запитання, на яку "велику рибу" полює Антикорупційне відомство, він відповів: "Перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз" – це "велика риба". Якщо це не головна людина, яка отримувала вигоду з ОПЗ, то одна з основних – ми так вважаємо".

"Заступник директора припортового заводу також не є рядовим членом, який приймав рішення ті чи інші" – додав Холодницький.

На зауваження журналіста, що, за даними ЗМІ, ОПЗ "ділили між собою" партії "Народний фронт" в особі Миколи Мартиненка і "Блок Петра Порошенка" в особі Ігоря Кононенка, – і запитання, чи є Перелома і Щуріков "ключем" до цих осіб, Холодницький відповів: "Ви так задаєте питання, наче це вже встановлений факт".

"Під час обшуку на ОПЗ жодних табличок "Народного фронту" чи БПП ми не побачили, і можемо тільки здогадуватися – але ми оперуємо не чутками, а фактами", – сказав керівник Антикорупційної прокуратури.

На уточнююче запитання, чи значить це, що у САП немає інформації про те, що Мартиненко чи Кононенко отримують вигоду з ОПЗ, він відповів: "У нас немає доказів на даний час, які підтверджують причетність Мартиненка чи Кононенка до цих схем. Немає... Будуть – будемо перевіряти".

"Єдине, що є підозра, що ті особи (вочевидь, Перелома і Щуріков – ред.) не головні. Але їхня роль, за даними, які зараз є у цій справі, була ключова", – сказав Холодницький.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ