Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сапери на Донбасі очистили більше 5 тис гектарів та знешкодили 49 тис мін

З початку проведення антитерористичної операції військові сапери очистили більше 5000 гектарів небезпечних територій на Сході України: знешкодили 49 тисяч мін і саморобних вибухових пристроїв, розмінували 80 об’єктів та розчистили 1000 кілометрів автомобільних доріг і залізничних колій. Про це повідомила прес-служба Міністерства України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.
Фото - прес-служба Міністерство оборони України.

Російська агресія на територіях Донецької та Луганської областей призвела до загибелі громадян України та значних руйнувань. Навіть після звільнення українських територій наша земля вкрита небезпечними шрамами війни, які залишили російсько-терористичні найманці. До цих пір тисячі квадратних кілометрів Східної України зберігають смертельні «подарунки» від східного сусіда: міни, боєприпаси, міни-пастки та саморобні вибухові пристрої. Щодня лунає несанкціонований вибух, від якого гинуть та отримують травми мирні жителі та військовослужбовці. Через це неможливе повноцінне відновлення соціально-економічної інфраструктури регіону.

В першу чергу із проблемами боєприпасів, що не вибухнули, стикаються фермери під час польових робіт. І тут на допомогу приходять військові сапери, які перевіряють поля та роздільні лісосмуги на наявність вибухонебезпечних пристроїв.

Завдяки їх роботі мешканці звільнених територій отримують змогу знову займатися сільським господарством.

Проте не лише поля та сільські угіддя небезпечні після ведення бойових дій. Кожен населений пункт, звільнений нашими військами, ретельно перевіряють сапери. Їх професіоналізм дозволяє зберегти інфраструктуру, необхідну для мирних жителів — всі школи, дитячі садочки та лікарні були перевірені військовими на наявність боєприпасів, мін та саморобних вибухових пристроїв, при виявлені яких проводились роботи з їх знешкодження.

Ризикуючи власним життям, сапери знешкоджують боєприпаси, що не вибухнули, у будинках місцевих мешканців після артилерійських обстрілів російських загарбників, тим самим рятуючи житло від руйнувань.

Щоденна важка праця українських саперів на шляхах загального користування врятувала вже далеко не одне життя громадян України, які вимушені подорожувати територіями, близькими до лінії розмежування. Для забезпечення безпеки громадян інженерні підрозділи провели маркування та встановили попереджувальні знаки на небезпечних ділянках вздовж найбільш завантажених трас Донбасу та Луганщини.

Також завзятість та відвага саперів дозволили врятувати від знищення не один стратегічний міст та шляхопровід. Як відомо, залізниця — це артерія промисловості Донбасу, без функціонування якої не можлива повноцінна робота промисловості звільненої території Донецької та Луганської областей. Тому Збройні Сили України приділяють велику увагу забезпеченню мінної безпеки залізничних шляхів, переїздів та перегонів.

Для забезпечення комфортного проживання та соціальної стабільності регіону Збройні Сили України здійснюють розмінування та забезпечують можливість роботи ремонтних бригад на ділянках біля ліній електропередач, газопроводів та водогонів, часто працюючи під спостереженням російських бандформувань.

Всього з початку проведення антитерористичної операції військові сапери очистили більше 5000 гектарів небезпечних територій на Сході України: знешкодили 49 тисяч мін і саморобних вибухових пристроїв, розмінували 80 об’єктів та розчистили 1000 кілометрів автомобільних доріг і залізничних колій.

Виконуючи свою важку та небезпечну роботу, сапери Збройних Сил України забезпечують прихід довгоочікуваного миру на територію Донбасу, за що здобувають чималу повагу у мешканців регіону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ