Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Саудівська Аравія витратить $500 млрд на місто інновацій

Спадкоємець саудівського престолу Мухаммед бен Салман збирається побудувати на березі Червоного моря інноваційне місто, на будівництво планується виділити $500 млрд, - Кореспондент.

Будівництво проінвестує уряд Саудівської Аравії, інвестфонд королівства Public Investment Fund, а також місцеві та міжнародні приватні інвестори. Всього передбачається залучити 500 млрд доларів. Місто називатиметься NEOM.

"Саудівська Аравія в рамках стратегії розвитку до 2030 року створить глобальне місто нового покоління Неом, інноваційний хаб, який стане глобальним центром перетину цивілізацій", - йдеться в презентації нового проекту.

"Неом буде побудований з нуля, на новому місці, це унікальна можливість побудувати місто, яке виділятиметься з усього, що будувалося протягом сотень років", - заявив принц.

Площа міста майбутніх поколінь складе 26 тисяч квадратних кілометрів, місце для нього обрано на півночі країни. За задумом творців, Неом повинен зв'язати економічно арабські країни, Африку, Азію, Європу й Америку.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ