Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Савченко відведена ключова роль у грі російських спецслужб, - Снєгирьов

Надію Савченко використовують у грі російських спецслужб. Про це в інтерв’ю Гал-інфо розповів співголова ГІ «Права справа», воєнний експерт Дмитро Снєгирьов.

«Надія Савченко є ключовим елементом у грі російських спецслужб. Одразу після того, як вона 7 грудня була у Мінську на зустрічі з ватажками бойовиків, 12 грудня відбулася  нарада Плотницького в Луганську. Ми її зафіксували. На нараді йшлося про результати цієї самої зустрічі із Савченко. Зокрема, порушували питання блокування роботи офіційної української підгрупи у форматі тристоронніх перемовин по звільненню полонених.

Ще одне питання – це інформаційна  компанія проти Ірини Геращенко з метою блокування її роботи  і введення як перемовника Надії Савченко.

Також обговорювали те, що полонених будуть віддавати сам під Савченко, і саме вона буде виступати модератором у цих перемовинах.

Тут було б можливим припустити використання Надії Савченко в темну, якби не один момент. Ще 25 листопада ми оприлюднили інформацію, що так зване «МГБ ЛНР» почало масові арешти, виконуючи вказівки росіян, з метою збільшення кількості бранців. За два тижні вони додали ще 13-15 чоловік. Якщо до грудня та сторона кількість затриманих українських бранців називала 42 особи, а українська сторона підтверджувала цю цифру, то тепер вона зросла до 58», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він переконаний, що ці арешти проводили під конкретну особу.

«Це робили під  Надію Савченко для того, щоб показати, що є людина, яка домовилася про звільнення  більшої кількості військовополонених. Тут вже СБУ має дати висновок і оцінку щодо ролі пані Надії і почати з нею розмовляти в інших тональностях і в інших кабінетах», - сказав він.

За словами Дмитра Снєгирьова, Надію Савченко розкручують і намагаються ввести у процес перемовин, адже Росія ставить під питання договороспроможність української сторони і здатність взяти на себе зобов’язання.

«Росії пані Савченко потрібна як інструмент. Росії треба  показати недієздатність мінських домовленостей, бо саме продовження економічних санкцій проти РФ напряму пов’язано із виконанням мінських домовленостей. Як тільки Росії вдасться вийти з формату Мінська у неї буде привід апелювати до Заходу з метою скасування економічних санкцій.

Йдеться про дискредитацію української делегації, і Надії тут відведена ключова роль і про це треба казати чітко.

Окрім того, щодо Надії Савченко є й інші питання. Наприклад, яким чином людина, яку взяли в полон не на полі бою, представляє інтереси народу України в парламенті? Чому вона Герой України? Все це  - питання політичної волі.

Що пані Савченко робила на території луганського гольф клубу? Якщо вона дасть чітку відповідь, тоді питань нема, а якщо ні, то нею повинна зайнятися військова прокуратура. Перебування  Савченко у стінах парламенту – це питання політичної волі. І персональної відповідальності однієї політичної партії, яка провела нам цього троянського коня», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ