Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сайт «Львівводоканалу» відвідали хакери

Підприємство звернулося у правоохоронні органи з приводу можливого факту несанкціонованого втручання в роботу веб-сайту lvivvodokanal.com.ua, що могло призвести до розповсюдження шкідливого програмного забезпечення у мережі Інтернет, - прес-служба Львівської міської ради.

«Нещодавно, 16 листопада, на підприємство надійшов електронний лист з повідомленням, що на офіційному сайті ЛМКП «Львівводоканал» розміщена програма для виробництва (майнінгу) криптовалюти. Після перевірки наведеного факту сайт був заблокований до 17 листопада – до моменту видалення шкідливого коду. Водночас ми скерували офіційну заяву в СБУ з проханням вжити заходи для встановлення зловмисників та притягнення їх до відповідальності», - повідомила Уляна Горбата, начальник відділу зав’язків з громадськістю ЛМКП «Львівводоканал».

На підприємстві запевняють, що через сайт ЛМКП «Львівводоканал» немає прямого доступу до персональних даних абонентів, то ж витік персональної інформації виключений.

«Натомість ця ситуація ще раз підкреслює актуальність інтернет-безпеки сайтів комунальних підприємств, на які щоденно заходить велика кількість користувачів. Надалі ми будемо вживати додаткових заходів для підсилення захисту сайту», – додала Уляна Горбата.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ