Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Сбєрбанк продав українську "дочку"

Російський банк Сбєрбанк оголошує про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ "Сбєрбанк" (Україна). Про це повідомляється на сайті банку.

"Консорціум інвесторів купує 100% акцій ПАТ "Сбєрбанк" (Україна), яке є дочірнім банком ПАТ Сбєрбанк. У Консорціум увійдуть Норвік Банк (Латвія) і білоруська приватна компанія", - йдеться в повідомленні.

Відповідний юридично зобов'язуючий договір підписаний 27 березня. Закриття угоди очікується в першому півріччі 2017 роки після отримання схвалень угоди фінансовими і антимонопольними регуляторами відповідних юрисдикцій, включаючи Латвію та Україну.

"ПАТ "Сбєрбанк" (Україна) має необхідні кошти для виконання зобов'язань перед приватними і корпоративними клієнтами. Сподіваємося, що рішення про продаж нашого дочірнього банку сприятиме розблокуванню його офісів і відновлення нормальної роботи, що дозволить клієнтам банку продовжити безперешкодно користуватися послугами одного з найстабільніших і ефективних банків в Україні і створить основу для його подальшого розвитку", - повідомляється на сайті банку .

Також наголошується, що прискорений продаж банку призведе до фіксації збитку по вкладеннях в капітал дочірнього банку, який відіб'ється в звітності ПАТ Сбєрбанк за російськими стандартами бухгалтерського обліку. У той же час на рівні консолідованої звітності Групи Сбєрбанку вплив угоди на звітність за Міжнародними стандартами фінансової звітності не буде матеріальним.

Як повідомлялося раніше, президент затвердив рішення РНБО про застосування санкцій до п'яти банків з російським капіталом. Санкції, введені на рік, забороняють українським банкам виводити капітал з країни на користь своїх материнських структур.

12 березня у різних областях України активысти позаливали банкомати "Сбєрбанку" монтажною піною, а 14 березня у Києві замурували одне з відділень цього банку.

Пізніше замглави НБУ Катерина Рожкова звернулася до правоохоронних органів з проханням забезпечити безперебійну роботу відділень банків.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ