Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ: Артеменко не погоджував свої візити в Росію

В Службі безпеки спростовують слова народного депутата Андрія Артеменка про узгодження візитів до Російської Федерації.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила 27 лютого речниця СБУ Олена Гітлянська.

"Можу спростувати. Він із нами нічого не погоджував", – сказала вона.

Раніше в понеділок на брифінгу сам Артеменко підтвердив, що літав до Москви, але заявив, що не узгоджував свій "мирний план" із російськими політиками.

"Дійсно, я був у Москві, всі мої поїздки були погоджені з СБУ, але більше сказати я нічого не можу", – заявив він.

Як відомо, днями у ЗМІ з'явилася інформація, що депутат від радикальної партії Олега Ляшка Андрій Артеменко запропонував президенту США Дональду Трампу альтернативний план мирного врегулювання українсько-російського конфлікту, який нібито передав через колишнього радника Трампа Майкла Флінна.

Повідомлялося, що "план" Артеменка передбачає виведення всіх російських військ зі східної України, а також проведення референдуму щодо того, аби передати Крим, українську територію, захоплену Росією у 2014 році, в оренду РФ терміном на 50 або 100 років.

Радикальна партія відхрестилась від "мирних ініціатив" свого колеги і виключила Артеменка зі складу фракції. Водночас Артеменко заявив, що голова "радикалів" Олег Ляшко був обізнаний з його ідеєю.

Органи прокуратури розслідують провадження проти Артеменка за антидержавні дії у співпраці з РФ, не виключено, що до Верховної Ради буде внесено подання про зняття з нього депутатської недоторканності.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ