Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

СБУ має розслідувати діяльність газети «Русский вестник», - Львівська облрада

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк звернувся із листом до СБУ у Львівській області, у якому попросив дати правову оцінку антиукраїнському змісту газети «Русский вестник», повідомила прес-служба Львівської облради.

Як відомо, кілька примірників видання виявили працівники облради у приміщенні Російського культурного центру, що по вул. Короленка, 1а. Газети також скеровано спецслужбам.

«При проведенні обстеження приміщення комісією управління майном спільної власності Львівської обласної ради була виявлена газета «Русский вестник». Спрямованість і зміст текстів стурбувала громадськість Львівщини. Львівська обласна рада просить провести професійний аналіз публікацій, що містяться в наявних випусках газети «Русский вестник», надати їм кваліфіковану правову оцінку та у разі встановлення ознак правопорушення, вжити відповідних заходів реагування», - йдеться у листі до СБУ.  

Нагадаємо, рішенням депутатів Львівської обласної ради приміщення на вулиці Короленка, 1 а вилучено із користування Російським культурним центром та повернено назад у комунальну власність. При обстеженні приміщення працівники облради виявили газети із антиукраїнським змістом.

«Перечитав буквально чотири примірники цього так званого видання. Це відверта антиукраїнська пропаганда, що продукується буквально в кількох метрах від Львівської обласної ради. Ностальгія за Сталіним, тексти Олеся Бузини, пропаганда медведчуківського «Українського вибору». Словом, для спецслужб роботи чимало. Мусимо реагувати, бо у Львові такі речі є неприпустимими», - наголосив Володимир Гірняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ