Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ назвало прізвища організаторів Голодомору 1932-33 рр.: Косіор, Постишев, Чубар

Кримінальна справа по факту Голодомору 1932-1933 років може бути передана до суду до кінця року. Про це в ефірі 5 каналу заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

 

"Десь до кінця року, за наявності експертиз, є всі правові підстави слідчому зробити процесуальний висновок у справі і передати справу до суду", - сказав він.

"Це означає, що у висновку, шляхом досудового слідства, будуть встановлені організатори злочину геноциду-Голодомору", - зазначив глава СБУ.

За словами Наливайченка, "досудове слідство вийшло на організаторів, які займали керівні посади в українській більшовистській партії".

Він заявив, що слідчий дозволив назвати прізвища організаторів Голодомору: "Це (Станіслав) Косіор, який був секретарем ЦК КП(б)У".

"Це (Павло) Постишев, якого Сталін і Молотов направили у січні 1933 в Харківську область, і він керував Харківською областю, доводячи злочин до логічного завершення", - сказав глава СБУ.

"Третій посадовець – це (Влас) Чубар, який також входив тоді до складу ради народних комісарів України", - заявив Наливайченко.

"Ми маємо за законодавством довести вину цих людей у суді…Після цього, я переконаний, ці злочинці, які вчинили злочини проти людства, вони мають бути засуджені і позбавлені будь-яких привілеїв", - наголосив він.

Глава СБУ вважає, що після цього необхідно "звертатися до місцевих рад і органів місцевого самоврядування, щоб знімати пам’ятники (цим особам)".

Відповідаючи на питання, щодо норми українського законодавства, яка не дозволяє виносити вирок щодо померлої людини, Наливайченко заявив, що в Україні може бути застосований прецедент, коли злочин проти людяності не має терміну давності.

Також він заявив, що кримінальна справа щодо Голодомору буде розсекречена.

«Українська правда».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ