Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ оприлюднила правила в’їзду для гастролерів із Росії

Служба безпеки України опублікувала порядок, за яким будуть організовуватися гастролі за участі громадян Росії.

Якщо в Україну збирається потрапити музикант чи актор, що є громадянином країни-агресора, організатор його виступу не пізніше ніж за 30 днів до заходу має подати до СБУ запит.

У відповіді на цей запит ітиметься про наявність або відсутність законних підстав для недопущення артиста до участі у заході на території України, повідомляє СБУ.

Організатор виступу має надати СБУ достовірну інформацію про ім’я та прізвище учасника, зазначені у його документі для в’їзду на територію України.

СБУ протягом 10 днів після одержання запиту розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь ­– є чи немає законних підстав не допустити громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході.

Якщо підстав для не допуску немає, артист може в’їхати в Україну – організатор укладає договір із відповідним гастролером.

Важливо, що СБУ залишає за собою право оголосити про законні підстави для недопущення громадянина Росії в Україну після надання відповіді на запит.

Якщо організатор гастролей порушить цю процедуру – муситиме виплатити штраф від 50 до 100 мінімальних зарплат.

Детальніше із формою запиту можна ознайомитися за лінком.

Його необхідно надсилати на електронну адресу [email protected] чи поштою: 01601 м. Київ 1, вул. Малопідвальна, 16, Служба безпеки України.

Порядок організації гастрольних заходів за участі громадян країни-агресора розроблений згідно із законом "Про внесення змін до Закону України "Про гастрольні заходи в Україні" щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участі громадян держави-агресора".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ