Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

СБУ порушила дві справи за фактом хакерських атак під час виборів

За фактами DDoS-атак на сайти в жовтні 2012 року Служба безпеки України порушила дві кримінальні справи за ст. ч.1. статті 361 КК (незаконне втручання в роботу комп'ютерів, систем та мереж). Про це повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Остапенко зазначила, що в СБУ із заявами про подібні злочини звернулися всього дві особи - голова уряду АР Крим Анатолій Могильов (по факту атаки на сторінку Кримської регіональної організації Партії регіонів) і керівник Центру журналістських розслідувань Валентина Самар (атака на сайт Центру).

Нагадаємо, що напередодні виборів хакерських атак зазнали десятки інтернет-ресурсів по всій Україні.

17 жовтня в результаті DDoS-атак «лягли» сайти партій «Батьківщина», «Фронт змін» і персональні сайти Юлії Тимошенко й Анатолія Гриценка.

28 жовтня о 13.00 список атакованих ресурсів опозиції розширився - до нього додалися персональні сайти Олександра Турчинова та Арсенія Яценюка. У свою чергу прес-служба ПР заявила про атаку на свій офіційний сайт, звинувативши опонентів у блокуванні достовірної інформації і провокації.

Сайти Громадянської мережі «ОПОРА», сайт і два виборчі проекти Комітету виборців України, проекти «Інтерньюз-Україна» Electua.org і сайт «Майдану» були атаковані годиною пізніше партійних сайтів.

30 жовтня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що в день виборів з 16.04 DDоS-атака також велася на сайти Центральної виборчої комісії (ЦВК) і президента України.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ